Farmasi Girişimcisi Olmak Kazançlı Mı?
Doğum Yöntemleri
16.04.2020 - Perşembe 03:19Doğum yöntemleri annelerin doğumdan önce sıkça araştırdığı konulardan bir tanesidir. Doğum yöntemleri ile ilgili olarak bilinen en büyük yanılgı doğum yöntemine annenin karar verdiği düşüncesidir. Hamilelik ve doğum fizyolojisi bakımından vücut normal doğuma daha yatkın ve uygundur. Ancak burada unutulmaması gereken en önemli nokta doğumdaki hedefin anne ve bebeğin süreci problemsiz olarak atlatmasıdır. Bayan tarafından yapılan doğum yöntemleri açıklamalarını okuyarak konu hakkında daha bilgili hale gelebilirsiniz.
Normal Doğum
Normal doğum, doğum ağrıları sebebiyle rahim ağzının açılması sonucunda annenin ıkınmasının da yardımıyla bebeğin vajinal yol ile dünyaya gelmesidir. Doğum ağrıları rahimdeki kasılmalar olarak tarif edilebilir. Bu kasılmalar ile doğumun ilk evresi olan rahim açılır. Bunun sonucu olarak da bebek dışarıya doğru itilir. Bu kasılmalar anneler tarafından ağrı olarak hissedilir.
Her ağrı bebeği doğuma daha da yakınlaştırır. Gebelik süreci son olunan adetin ilk gününden itibaren 40 hafta olarak bilinir. Hamileliğin 37. Haftasından sonra doğum başlayabilir. Bazı durumlarda ise 40 haftalık sürenin dolmasına rağmen doğum başlamayabilir. Bu gibi durumlarda klasik bilgilere göre 42. Haftaya kadar beklenilir. Bu süreni sonunda doğum kendiliğinden oluşmazsa suni sancı verilir.
Epidural Analgezi
Epidral analgezi sayesinde anneler oldukça rahat bir doğum süreci geçirirler. Epidural analezi doğumun başında kateter yerleştirilmiş olsa bile kişiye ağrı kesici ilacın verilebilmesi için rahim ağzının en az 4 cm açılması beklenir. Eren dönem içerisinde uygulanırsa doğum ağrıları ve doğumu durdurma riskine sahiptir. Kadın tarafından verilen bilgilere göre doğuma yardımcı olan kişiler tarafından annenin durumu monitörden gözlenir. Bu şekilde anneye ıkınma zamanları söylenir.
Sezaryenle Doğum
Bayan sezaryenle doğum oldukça merak edilir. Bu doğum şekli bir batın ameliyatı olarak da bilinir. Batın cildine atılan kesi ile birlikte batının katları açılır. Batın boşluğuna girilir ve rahime bir kesi atılır.
Bu şekilde bebeğin doğumu gerçekleştirilir. plasenta alınır. Daha sonrasında ise kesilmiş dokular kademe olarak onarılır. Anneye genel anestezi ya da epidural yani belden aşağısının ağrısını yok edecek ama ameliyat sırasında bilincin açık olacağı anestezi türüdür.