Mustafa Palancıoğlu'ndan 3 Aralık mesajı
Nevşehir'de KDK Eğitim Programı düzenlendi
03.12.2025 - Çarşamba 01:55
Nevşehir Belediyesi müdürlüklerinden görevlendirilen personellere yönelik Kadın Dostu Kentler(KDK) programı kapsamında çevrimiçi eğitim düzenlendi.
NEVŞEHİR (İGFA) - T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı koordinasyonunda, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) iş birliğinde ve Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen Kadın Dostu Kentler (KDK) Programı, temel olarak kadın-erkek eşitliği, yerel yönetim kapasite geliştirme ve kapsayıcı kentleşme alanlarına odaklanıyor.
Programın üçüncü fazı kapsamında, yerel yönetimlerin kurumsal kapasitelerini güçlendirmek amacıyla hazırlanan, belediyede kadın erkek eşitlik mekanizmalarının kurulması ve Yerel Eşitlik Eylem Planlarının (YEEP) geliştirilmesine teknik destek sağlamayı hedefleyen Kadın Dostu Kentler Aşama-1 Çevrimiçi Eğitimleri Nevşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kadın Aile Birimi toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Eğitim boyunca; yerel yönetimlerde kadın erkek eşitliği yaklaşımı ve katılımcı yerel politika geliştirme süreçleri gibi başlıklarda paylaşımlar yapıldı. Programın tamamlanmasının ardından Nevşehir Belediyesi, kentte eşitlikçi uygulamaların güçlendirilmesini amaçlayan Yerel Eşitlik Eylem Planı Çalışmaları başlayacak. 01 - 02 Aralık 2025 tarihlerinde gerçekleştirilen eğitime Nevşehir Belediyesine ait farklı müdürlüklerden belediye personeli katıldı.
EPDK'dan dijital hamle... Tüm sayaçlar akıllıya geçiyor!
Bursa Yıldırım'da çocuklar tiyatroyla büyüyor
Madenciler Günü’nde Soma’da anlamlı ziyaret
Denizli'de sessiz okuma buluşmasına yoğun ilgi
Ordu’da yılların özlemi sona erdi
Konya'da Marangozlar Köprülü Kavşağı’nda son aşamaya gelindi
Bursa Kent Akademisi ile hayallerine kavuştular
Yıldırımlı gençler Bursa'yı keşfediyor
Arex Sigorta'da fahiş prim ve usulsüz işlemler soruşturması: 18 şüpheli gözaltında, 12 kişi aranıyor!
Gümrük işlemlerinde uçak motorları dönemi