Nevşehir Kültür Yolu Festivali’nde Ferhat Göçer coşkusu
Akçalar Mahallesi yaz aylarında su kıtlığı ile mücadele ediyor
10.08.2024 - Cumartesi 10:44
Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Akçalar Mahallesi, nüfusun artmasıyla birlikte ana hatların mahalle halkına küçük kalmasından dolayı kaynaklanan bir su kıtlığı yaşıyor.
BURSA (İGFA) - Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Akçalar Mahallesi, nüfus artışından kaynaklı olarak su kıtlığı yaşıyor. Nüfusun artmasına rağmen mahalledeki ana hatların güçlendirilmemesi, mahalle sakinlerinin hayatını olumsuz etkiliyor.

Özellikle yaz aylarında yaşanan bu durumun, yetkililer tarafından kış sonuna kadar çözüme varacağı söyleniyor.
Yaz aylarında su kıtlığının daha da arttığını belirten Akçalar Mahalle Muhtarı Salih Avil, “Şu an bizde su yetersiz. Belirli mahalle ve caddelerdeki binaların üst katlarına su iletilemiyor. Su iletilse bile düzgün basınçla gitmediği için sorun yaşanıyor. Tabii, bu durum her zaman yaşanmıyor. Şu an yaz sezonunda olduğumuz için büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Akçalar Mahallesi’nin nüfusu da gün geçtikçe arttığı için suyumuz dönem dönem yetmeyebiliyor. Ana hatların genişletilmesi için planlarımız ve projelerimiz var. Planlarımızı gerçekleştirdiğimiz zaman mahallemizde su problemi kalmayacak.” ifadelerini kullandı.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde