SGK Evrak Takibi

23.11.2019 - Cumartesi 17:46

Sgk evrak takibi ile istediğiniz evraklara ulaşabilirsiniz. Evraklara kolaylıkla ulaşabilmeniz için yazımızda sizlere bilgi, vereceğiz.

SGK evrak takip sistemi hakkında bilgilendirme kapsamda emeklilik işlemleri, evrak kayıt ve takip ve 2022 evrak takip işlemlerini gerçekleştirebilmeniz mümkün olmaktadır. Bunları SGK evrak takip sistemi üzerinden takip edebilmeniz mümkündür. Evraklarınızı T.C kimlik numaranız ile takip edebilmek için öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesinde bulunan “Evrak Kayıt ve Takip Sistemi Arama Ekranı” na giriş yapınız. Karşınıza çıkacak olan sayfada T.C kimlik numaranızı girmeniz gerekmektedir. Kimlik numaranızı girdikten sonra istediğiniz evrağın yılını seçmeniz gerekmektedir. Gerekli bilgileri doldurduktan sonra ekranda bulunan evrak ara butonuna tıklayarak evrak takibi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Varide no ile evrak takibi yapmak için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sitesine giriş yapınız. Sağ üst tarafta bulunan E-SGK başlığından Evrak Takip hizmetini seçiniz. Daha sonra karşınıza çıkacak olan sayfada Döküman Yönetim Sistemi ve Evrak Takip Sorgusu yazan başlığı seçiniz. Bu sayfada evraklarınızı varide no ile sorgulayabilirsiniz. Sayfada çıkacak olan Varide / Evrak No kısmına istenilen bilgileri giriniz. Varide / Evrak Tarihi istenen boşluklara ise tarih aralıklarını eksiksiz ve doğru bir şekilde yazınız. İlgili alanları doldurduktan sonra sorgula butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirmiş olursunuz.

4C emeklilik işlemlerinizin ne aşamada olduğunu ve evraklarınızı takip etmek için ise E-devlet kapısı olan E-devlet resmi sitesi “turkiye.gov.tr” adresine giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yapabilmeniz için şifreye sahip olmanız gerekmektedir. (Eğer hala bir E-devlet şifreniz yoksa bir PTT şubesine giderek kimliğiniz ile başvuru yapınız. Başvuru işlemi için 2 tl ücret ödemeniz karşılığında adınıza özel olarak tanımlanan E-devlet şifrenizi edinebilirsiniz. İlk olarak e devlet şifresinin nasıl alınacağına değinelim ardından da diğer işlemleri sorgulamaya geçelim.

Resmi kurumlarda olan birçok işinizi takip edebileceğiniz e devlet sistemine giriş yapabilmek için PTT şubelerinden şifre almanız gerekmektedir. Bunun için TC kimlik kartınız ile PTT’ye gitmeniz ve 2 TL karşılığında e devlet şifrenizi almanız gerekmektedir. Ardından TC kimlik numarası ve şifreniz ile sisteme girebilirsiniz. Bu sayede e devlet şifresi alma işlemleri de başarıyla gerçekleştirilmiş olacaktır.

Eğer memur iseniz bu durumda eski adıyla emekli sandığı yeni adıyla 4C kategorisinde yer aldığınızı ifade edelim. Prim ve yaşınızı doldurduysanız sizler de dilekçe vererek emekli olabilirsiniz. Dilekçe verdikten sonra ise evraklarınızı e devlet üzerinden takip edebilirsiniz. Bunun için yukarıda anlattığımız üzere sisteme giriş yapmanız ve ardından da SGK’nın hizmetleri arasından da emekli sandığı evrak takibi hizmetini seçmelisiniz. Burada evraklarınızın ne aşamada olduğunu rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

Bu işlemin haricinde diğer emeklilik işlemlerini de SGK’nın sitesinden takip edebilirsiniz. Bunun için TC kimlik numaranızı ve telefonunuzu girmeniz gerekmektedir. Bu sayede telefonunuza bir şifre gelecektir. Bu şifreyi de istenilen yere girdikten sonra evraklarınızın son durumu hakkında bilgi alabilmeniz mümkün olacaktır.

Son olarak 2022 ve diğer evrak takiplerinizi de yine SGK’nın sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Bunun için de TC kimlik numaranız ve evrak tarihinin girilmesi gerekmektedir. Tarihi yıl olarak girmeniz yeterli olacaktır. Ardından karşınıza liste halinde girdiğiniz tarihe ait evraklar sıralanacaktır. Böylelikle aradığınız evrakın hangi aşamada olduğunu kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Böylelikle plan ve programlarınızı da buna göre ayarlayabilirsiniz. Özellikle tebliğ gerektiren hususlarda adresinizde olmadığınız durumlarda bu sistem haberdar olmanızı sağlayacaktır. Daha detaylı bilgi için www.turkiye.gov.tr ziyaret edebilirsiniz.

KAYNAK: www.kredivepara.com

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.