Meyve suyu ihracatında hedef 1 milyar dolar
CHP'li Vekil Aydın, fahiş kira artışlarını Bakan Muş'a sordu
23.09.2022 - Cuma 08:51
BURSA (İGFA) -CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, TBMM'ye sunduğu önergede yüksek enflasyon ve ekonomik krizin en büyük etkilerinden birinin de konut kiraları olduğuna dikkati çekerek, İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa başta olmak üzere Türkiye genelinde kiraların neredeyse iki katına çıktığına dikkat çekti.
Kiralık konutta oturan vatandaşların aylık borçlarını ödeyemez duruma geldiğini ifade eden Aydın, kiracı-ev sahibi anlaşmazlıklarının da had safhaya çıktığını söyledi.
"TEDBİR ALMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?"
Bu konuda yasal bir düzenleme yapıldıysa da kira artışlarının önüne geçilemediğini belirten Erkan Aydın, Bakan Muş'a, "Artan kira fiyatlarını normale dönmesi için bir çalışmanız var mı? Bu konuda nasıl bir tedbir almayı düşünüyorsunuz? TBMM’de çıkarılan yasal düzenlemeye yeni maddeler eklemeyi planlıyor musunuz? Kiracı-ev sahibi ilişkilerinin mahkemelerin yükünü arttırmaması için bir çalışmanız var mı?" sorularını yöneltti.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde