2021’de milyonlarca elektrik ve doğal gaz kesintisi yaşandı
Bursa'da CHP'den Sağlıklı Kentler'e ironik tepki
12.04.2022 - Salı 21:36
Sağlıklı Kentler Birliği’nin Bursa’dan gönderilmesine CHP İl Başkanı Karaca ironik tepki gösterdi.
BURSA (İGFA) - Bursa, Yalova, Van, Kadıköy, Afyonkarahisar, Tepebaşı, Çankaya, Ürgüp, Ordu ve Kırıkkale belediyelerinin girişimi sonucu kurulan ve merkezi de Bursa’da bulunan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği merkezinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın talimatıyla Ankara’ya taşınması tartışmaları da beraberinde getirdi.
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Alinur Aktaş’ın kararını ironik bir yaklaşımla eleştirerek, “Alinur Aktaş ilk defa doğru bir adım attı. Bursa’yı Sağlıklı Kentler Birliği katılım kıstaslarını karşılayamaz hale bizzat düşürdüğünü tescil ederek, kuruluşundan buyana Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlarının başkanlık ettiği Sağlıklı Kentler Birliği’nin Ankara’ya taşınmasına karar verdi. Maalesef Bursa artık sağlıklı bir kent olmadığı için bu karara karşı çıkma şansımız yok. Ama Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı önümüzdeki ilk seçimde el değiştirdikten sonra CHP olarak gerekeni yapacağız” dedi.
“MERKEZİ BURSA’DA, BBB BAŞKANLARI BİRLİK BAŞKANI”
Başkan Karaca, Sağlıklı Şehirler Hareketi’nin Birleşmiş Milletlerin sağlık alanındaki uzmanlık kuruluşu olan Dünya Sağlık Örgütü tarafından kentlerin sağlık göstergelerini belirlemek ve bu göstergeleri olumsuz etkileyen faktörlere çözüm üretmek amacıyla 1988 yılında başlatılan bir proje olduğunu anımsatarak, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin de 2004’de AK Parti hükümetinin onayıyla kurulduğunu söyledi.
Sağlıklı Kentler Birliği önemli bir organizasyon olduğunu ifade eden Karaca, "Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bunun bilincine varacak durumda değil. Görev süresi içerisinde Bursa’nın batısı -doğusu kaçak yapılarla doldu. Alinur Aktaş yönetimindeki Bursa artık sağlıklı şehirler kıstaslarını sağlayacak durumda değil. CHP iktidarında gerekeni yapacağız. Bursa yeniden Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği içerisindeki etkin yerini alacak" diye konuştu.
Konya’da Başkan Kılca vatandaşlarla buluştu
Gaziantep’te trafiğe rahat nefes aldıracak proje
İletişim Başkanlığı Bursa Bölge Müdürü Gölbaşı'dan uluslararası öğrencilere 'Kamu Diplomasisi ve Medya' dersi
HSK heyetinden Osmaniye Adliyesi'ne üst düzey ziyaret
AntalyaDA Gov4GreenMed projesiyle hibe desteği kazandı
Kırık Tüneli Projesi bölge ulaşımına nefes olacak
Kocaeli'de yüzme bilmeyen kalmasın projesi sürüyor
Bursa Nilüfer'de yeni yıl coşkusu ayın 19'unda başlıyor
Akıllı telefon ve bilgisayar kullanımı boyun sağlığını tehdit ediyor
Muğla'dan yürek ısıtan destek