Bursa Yıldırım'da yeşil alanlar çoğalıyor
Malatya'da kayısıya alternatif meyve fidanları dağıtıldı
10.04.2022 - Pazar 22:27
Malatya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından temin edilen aşılı ceviz ve badem fidanlarının toprakla buluşturulmak üzere çiftçilere dağıtımı gerçekleştirildi.
MALATYA (İGFA) - Malatya'nın Pütürge ilçesinde gerçekleştirilen aşılı ceviz ve badem fidanı dağıtım törenine Pütürge Kaymakamı Batuhan Taşkın, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Pütürge Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Nuri Aslan, İlçe Emniyet Müdürü İlhami Yıldırım, Tarım ve Orman İlçe Müdür Yardımcısı, Pütürge Ziraat Odası Başkanı Kürşat Ayaydın katıldı.
Fidan dağıtımında konuşan Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sığırcı, Malatya'nın alan büyüklüğü itibariyle ve coğrafi iklim itibariyle kayısı kadar katma değeri olan badem, ceviz, alıç ve birçok meyve türüne de ev sahipliği yapacak bir ekolojiye sahip olduğunu belirterek, "Bu sebeple Pütürge, Arapgir, Kuluncak, Hekimhan ilçelerimizde kayısı üretimi diğer ilçelere göre daha az gerçekleşiyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak Tarım Orman İl Müdürlüğü ile birlikte bu tür çalışmalarda çiftçilere fidan ve tohum desteği vererek bu konudaki katma değerlerini arttırmaya çalışıyoruz. Tarımın önemi her geçen gün artıyor. Çiftçimiz bizim için değerlidir. Çiftçimize her türlü hükümet olarak, bakanlık olarak ve belediye olarak desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.
Konuşmalar sonrasında kayısı yetiştiriciliğinin yaygın olarak yapılmadığı Arapgir, Doğanyol, Hekimhan, Kuluncak ve Pütürge ilçeleri olmak üzere alıç, badem, ceviz ve hünnap aşılamayla 50 bin meyve fidanını üreticilerimize dağıttı.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde