Başkent 2023 öncesi ışıl ışıl
Konyalı gençler başarıyı Prof. Dr. Nurullah Genç'ten öğrendi
31.12.2022 - Cumartesi 10:21
Konya Büyükşehir Belediyesi Lise Medeniyet Akademileri’nin Atabey Gençlik Söyleşilerine katılan Prof. Dr. Nurullah Genç, başarılı olmanın yollarını anlattı.
KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Lise Medeniyet Akademilerinin (LİMA) Atabey Gençlik Söyleşileri kapsamında “Başarı Bedel İster” başlıklı programa Şair Prof. Dr. Nurullah Genç Katıldı.
Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve moderatörlüğü Orhan Karaağaç’ın yaptığı programda Genç, kendi yaşamından referanslar vererek gençlere başarılı olmanın ipuçlarını verdi.
Başarılı olmak için hayalleri rüyalara taşımak gerektiğini belirten Genç, büyük hayalleri gerçekleştirmenin en büyük bedelinin bu hayalleri rüyalara taşıyacak kadar benimsemek olduğunu söyledi. Başarmayı Sezai Karakoç’un “Başarı, koşu bittikten sonra da koşmayı hedeflemektir” sözleriyle tanımlayan Genç, “Ben mesela işletmecilikte, derslerimde veya kişisel gelişim seminerlerimde şöyle söylerdim: Başkalarının da koyabilecekleri hedefleri koymak bir başarıyı gerçekleştirmek olarak düşünülmemelidir. Bu herkesin koşabileceği bir hedef gibi düşünülmeli. Bir hedef koyuyorsanız ve ona ulaşmak zorsa ve siz ancak büyük çaba göstererek ulaşabilecekseniz, bunun için de koşu bitse bile koşmanız gerekecekse o hedefi gerçekleştirmeniz üst düzey bir hedeftir. Başarı, o hedefe ulaşmanın adıdır.” Dedi.
Genç, yoğun ilgi gören programın son kısmında katılımcıların sorularını yanıtladı.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde