Fabrikalar güneş ve rüzgâr enerjisine odaklandı: 2 yılda amorti ediyor
İzmir Efes Selçuk Belediyesi'nde 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' eğitimleri başladı
21.03.2022 - Pazartesi 21:45
Efes Selçuk Belediyesi personeline yönelik Cinsiyet Eşitlikçi Yerel Yönetimler Eğitimi düzenlendi. Kentte yaşayan tüm yurttaşlar için kenti daha yaşanabilir kılmak, tüm birimlerin iş birliği içerisinde ortak projeler geliştirmesi ve kurumsal farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen eğitime kurum personeli yoğun katılım gösterdi.
İZMİR (İGFA)- Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Salonu’nda düzenlenen eğitimde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı personeli Avukat Özlem Durmaz düzenlenen eğitimde, kurum personeline toplumsal cinsiyet eşitliği, eşitlik kavramı, iş hayatında kadınların yaşadığı zorluklar ve tüm bunların yerel yönetimlerdeki yansımasına dair eğitim verdi.
Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kavramının sadece kadını ilgilendiren bir durum olmadığını belirten Durmaz; “ Toplumsal cinsiyet rolleri bizde ilkokuldan, ders kitaplarından çok küçük yaşlarda yerleştirilen kalıplar. Bu kalıplar bütün hayatımızı, iş hayatımızı, iş hayatı içerisinde kadın ve erkeğin konumlarını da etkiliyor” dedi.
Yerel yönetimlerin vatandaşların gündelik hayatına en çok temas eden hizmetleri ürettiğini belirten Durmaz; “Yerel yönetimlerin eşitlikçi olması bu anlamda çok önemli. Çünkü halka en yakın olan organizasyon yerel yönetimler. Günlük hayatta yararlandığımız yol, kaldırım, park gibi birçok hizmeti yerel yönetimler üretiyor. Dolayısıyla sadece toplumsal cinsiyet eşitliği adına değil toplum içerisinde kırılgan tüm grupların yararına, onların günlük hayatını kolaylaştıran hizmetler üretmelidir” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadının temsiliyet oranını artırdık
Sakarya'da Tarihi Uzunçarşı’da dönüşüm hızlandı
Bursa İnegöl’de Başkan Taban gençlerle bir arada
“Kuru fasulye krizi” iddialarına yalanlama
Gebze'den 10 tır Sudan'a uğurlandı
CGTN: Çin-Avrupa ilişkileri: Gelecek 50 yılı şekillendirmek
İletişim Başkanlığı’ndan 'kültürel miras' vurgusu
Beyaz perdede haftanın yeni filmleri
Konya’da Başkan Kılca vatandaşlarla buluştu
Gaziantep’te trafiğe rahat nefes aldıracak proje