Rojda, İzmir’de sevenleriyle buluşuyor
Hatay'ın iklim kriziyle mücadelesi Başkent'te anlatılacak
26.03.2022 - Cumartesi 22:27
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın katılacağı “EKO İKLİM Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi/Fuarı”na sayılı günler kaldı.
HATAY (İGFA)- "İklim Değişikliği" ve "Yeşil Dönüşüm" konularında küresel düzenlemelere en doğru şekilde ve hızla hazırlanmak, iklim değişikliği ile mücadele ve ekonomiye etkisinin en aza indirilmesi için ortak akıl oluşturmak amacıyla yapılacak zirvede Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin dünyaya örnek olan uygulamalarını paylaşacak.
Çevre dostu belediyecilik anlayışıyla hizmetlerini yürüten ve bu konudaki projelerini tek tek hayata geçiren HBB Başkanı Savaş, Hatay’da kurulan Biyogaz Üretim Tesisi ile katı atığın enerjiye dönüştürülmesi, Rüzgar Enerjisi Santrali projesi, karbon salınımının azaltılması konusunda yapılan çalışmalarla 100 Karbon Nötr şehir arasına girme hedefi, Atıksız Temiz Denizler projesi, güneş enerjisi ile enerji ihtiyacının giderilmesi ve mazot yerine elektrikle çalışan araçların kullanımı ve bunun gibi daha bir çok konuda örnek teşkil eden çalışmalarına ilişkin bir konuşma yapacak.
HATAY MEDENİYETLER KOROSU SAHNE ALACAK
Farklı etkinliklere ev sahipliği yapacak olan EKO İKLİM Zirvesi, 2012 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen ‘Hatay Medeniyetler Korosu’nun melodileri ile renklenecek. 30-31 Mart günlerinde Ankara ‘da bulunan ATO Congresium’da gerçekleşecek olan EKO İKLİM Zirvesi; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, Türkiye Belediyeler Birliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Borsası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Organize Sanayi Bölgeleri, KOBİ’ler, yeşil finansman projeleriyle bankalar, üniversiteler ve pek çok kurumun desteği ve katılımıyla yapılacak.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde