Memduh Büyükkılıç'tan Koramaz Vadisi mesaisi
Genç KAYMEK'ten farkındalık etkinliği
01.09.2022 - Perşembe 05:51
Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla, eğitim ve hayat boyu öğrenme esasına dayalı mesleki eğitim ve kurslar düzenleyerek binlerce insana dokunan KAYMEK’in gençlik projesi Genç KAYMEK, özel günlerde de yaptığı etkinlikler ile dikkat çekiyor.
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında seyir halindeki tramvay aracında Kurtuluş Savaşı askerlerini canlandıran Genç KAYMEK öğrencileri, “Bu vatan, toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca onun uğrunda kendini tarihe verenlerindir” dedi.
Malazgirt’ten Çanakkale’ye kadar ecdadın bu aziz vatanı gençlere bıraktığını söyleyen bir öğrenci, şöyle konuştu:
“Malazgirt’te Alparslan Anadolu’yu yurt açmış, Miryokefalon’da II. Kılıçaslan Anadolu’yu yurt tutmuş, İslam ile şereflenip İstanbul’u olan Konstantiniyye’de Fatih çağ açıp, çağ kapatmış. Çaldıran’da Yavuz şahı devirmiş, Kanuni Avrupa’yı kasıp kavurmuş. Destan yazdığımız Çanakkale’den Dumlupınar’a aziz vatanı kahramanca savunan ecdadımız 30 Ağustos’ta zafer sancağını bizlere teslim etmiştir. KAYMEK Gençlik Merkezleri öğrencileri olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.”
Gençler bir süre tramvay içerisinde nöbet tutarken, yolculuk yapan vatandaşlar da gençlere alkışlarla destek verdiler.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde