Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını Manisalılara açtı
Diyarbakır Stadyumu’na çevre düzenlemesi
04.11.2022 - Cuma 08:01
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yakın zamanda Türkiye Milli Futbol Takımı’nın maçına ev sahipliği yapacak olan Diyarbakır Stadyumu’nda çevre düzenleme çalışmalarına başladı.
Gündem Ekspres / DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, 33 bin izleyici kapasitesine sahip Diyarbakır Stadyumu çevre düzenleme çalışmaları kapsamında ilk etapta oluşturulan 12 kişilik ekip, 48 bin metrekarelik alanda yabani ot budaması yaptı.
Peyzaj çalışmaları kapsamında muhtelif alanlarda 14 kamyon hafriyat temizliğini gerçekleştiren ekipler, toprak eksiği olan lokasyonlara toplam 33 kamyon toprak takviyesi yaptı.
Ekipler, çevresel etmenlerle aşınmış olan çim alanları rehabilite etmek üzere zemini tesviye etmeye devam ediyor. Tesviye edilen toprak zemine daha sonra çimlendirme çalışmaları yapılacak.
Çevre düzenleme çalışmaları kapsamında Diyarbakır Stadyumu alanında yer alan farklı türlerde, çalı ve ağaçların budama işlemini de gerçekleştirecek. Düzenleme çalışmalarının milli maç öncesi tamamlayarak hizmete sunulması bekleniyor.
Sakarya Metrobüs Hattı’nda yeni gelişme
Eskişehir’de Klarinet Konçertosu’nun dünya prömiyeri
Mudanya'da özel gereksinimli bireyler için pasta kesildi
Antalya’da Mola Evleri destek olmaya devam ediyor
Trabzon Of’ta Adalet Sarayı temeli atıldı
Malatya’da ‘Pusuda’ tiyatro oyunu beğeni topladı
Denizli'de Kadın Meclisi’nden anlamlı buluşma
Ankara'da bir haftada bin 20 aranan kişi yakalandı
Bursa İnegöl'de güvenli park sayısı 43'e yükseldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadının temsiliyet oranını artırdık