Bursa Büyükşehir hizmet içi eğitimlerini sürdürüyor
Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Gecesine yoğun ilgi
30.03.2022 - Çarşamba 08:54
Mardin Büyükşehir Belediyesi “Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi” düzenledi.
Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)- Kültür Turizm ve Sosyal İşlet Daire Başkanlığı, sazı, sözü ve duruşuyla herkesin gönlünde taht kurmuş Türk halk müziği ozanlarından Neşet Ertaş’ı anma adına, “Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Gecesi” programı düzenledi. Anma gecesine daire başkanları, vatandaşlar ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Yazar Sinan Yağmur “Aşkın Son Ozanı Neşet Ertaş” olarak kaleme aldığı kitabından hareketle Neşet Ertaş’ın hayat serüvenini, sevdasını, sazını ve aramızdan ayrılışını anlattı. Ertaş’ın türküleri ise Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Sanat Akademisi müzisyenleri ve Mardin Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi tarafından seslendirildi.
Konser ve söyleşi tadından geçen gecede, Neşet Ertaş’tan seslendirilen türkülere salondakilerde eşlik etti.
Programın ardından Yazar Sinan Yağmur, katılımcılarımızın ücretsiz dağıtılan “Aşkın Son Ozanı Neşet Ertaş” adlı kitabını imzalayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kayseri Büyükşehir'den 'Sportif' proje
Çalışanların ruh sağlığı alarm veriyor
Kadın Hakları Günü’nde güçlü mesaj: Eşitlik mücadelesi asla durmayacak
ERÜ’den tarihi başarı
ABD’de Dünya Türk Dili Ailesi günü coşkusu
Erzurum Büyükşehir’e Azerbaycan tepkisi
Nevşehir Belediyesi SK Kadın Sutopu Takımı Çekya’da
Futbolda şike mi var? TFF’ye acil toplantı çağrısı
“Toplum Liderleri Geliyor” projesi Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde sona erdi
4 bakanlıkta yeni atamalar