Sakarya Akyazı'da iki mahalleye kesintisiz içmesuyu
9 bini aşkın ata yadigarı ait olduğu topraklarda
09.10.2022 - Pazar 21:51
İSTANBUL (İGFA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "9 bin 134 ata yadigari eseri ait oldukları topraklara kavuşturduk." dedi.
İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en köklü yapıları arasında yer aldığına dikkati çekerek, binanın elverişsiz şartlarından dolayı müzede yer alan eserler de maalesef zarar gördüğünü söyledi.
https://youtu.be/pjClS8ym0GwÜlke genelinde 56 müzeyi ilk kez ziyarete açarken, 18 müzemizi de yeni inşa edilen binalarında buluşturduklarını ifade eden Erdoğan, "1937’deki ilk sergide sadece 320 eser varken, bugün İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin koleksiyonu 10 binin üzerine çıkmıştır. Nerede bir ata yadigarı varsa buluyor, ihya ediyor ve sahip çıkıyoruz. 9 bin 134 ata yadigarı eseri ait oldukları topraklara kavuşturduk" diye konuştu.
Göreve geldiğimizde 59 olan özel tiyatro sayısının 428'e yükseldiğine de vurgu yapan Erdoğan, sanatı tekelleştiren çarpık bakış açılarını reddettiklerini sözlerine ekledi.
Ankara'da Onur Şener'in öldürülmesine yönelik de açıklamada bulunan Erdoğan, "Faillerin hak ettikleri cezayı alması için meselenin takipçisi olacağız. Bunu siyasetin malzemesi haline getirmek, böyle elim bir hadise üstünden farklı hesaplar görmek ne ahlakidir ne insanidir" diye konuştu.
HSK heyetinden Osmaniye Adliyesi'ne üst düzey ziyaret
AntalyaDA Gov4GreenMed projesiyle hibe desteği kazandı
Kırık Tüneli Projesi bölge ulaşımına nefes olacak
Kocaeli'de yüzme bilmeyen kalmasın projesi sürüyor
Bursa Nilüfer'de yeni yıl coşkusu ayın 19'unda başlıyor
Akıllı telefon ve bilgisayar kullanımı boyun sağlığını tehdit ediyor
Muğla'dan yürek ısıtan destek
Kocaeli Gölcük riskli yapılardan arındırılıyor
Mudanya'da çakar lambalı araca trafikten men!
Bursa Osmangazi'de ‘Girişimci Kafası’ engellilik farkındalığına ışık tuttu