MABEM’in 2019 yıldızları, yeni yıldız adayları ile buluştu
Yılın ilk çeyreği inşaatta durgun geçti
14.04.2022 - Perşembe 07:12
Hazır Beton Endeksi'nin Mart ayı verilerine göre Ocak ayında 20 ayın en düşük değerini gören faaliyet endeksi, Şubat ayında olduğu gibi Mart ayında da eşik değerin üstünde yer aldı.
İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ve bununla bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2022 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı.
Ocak ayında 20 ayın en düşük değerini gören Faaliyet Endeksi, Şubat ayında olduğu gibi Mart ayında da eşik değerin üstünde yer aldı.
Güven Endeksi eşik değer seviyesinde kalırken, Beklenti Endeksi ise Şubat ayına göre artmış olsa da, hâlen eşik değerin altında dalgalanmakta.
Faaliyet Endeksi’nin 6 aylık hareketli ortalamasını değerlendiren THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, aylık bazdaki dalgalanmaların etkisini ortadan kaldırıldığında sektörün, pandeminin etkilerinin sektörde hissedildiği 2020 yılının ilk yarısından itibaren 2 dip ve 2 zirve yaptığı anlaşıldığı kaydedilirken, son 20 aydır sektörün yukarı yönlü istikrar arz eden bir yapıda faaliyet göstermediğinin net bir şekilde görüldüğünü ifade etti.
Hazır beton sektörünün bağlı olduğu inşaat sektöründe de aynı zaman dilimleri için benzer yükselme ve alçalmalar görüldüğüne işaret eden Yavuz Işık, “İnşaat sektörünün bu performansı, büyüme rakamlarına da yansımaktadır. 7 çeyrektir dengesiz bir büyüme sergileyen inşaat sektöründe istikrarlı büyümeyi mümkün kılacak politikalara ihtiyaç, her zamankinden daha önemli hâle gelmiştir" diye konuştu.
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde
Manisa'da veri temelli çevre yönetiminde yeni dönem
Vakıflar Kanunu'nda kapsamlı değişiklik!
Kocaeli ray filosunu 28'e yükseltti
Ankara UNESCO öğrenen şehirler listesinde
Başkan Büyükakın: Vatman olmak isteyen kadınlara kapımız açık
İzmir Öğretmen Akademileri’nden kültür dolu etkinlik
Sakarya Metrobüs Hattı’nda yeni gelişme
Eskişehir’de Klarinet Konçertosu’nun dünya prömiyeri
Mudanya'da özel gereksinimli bireyler için pasta kesildi