Online seyahat bileti satış platformu şikayetleri yüzde 265 arttı
Türkiye'nin sanayi üretimi arttı
12.04.2022 - Salı 08:06
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Sanayi üretimi aylık yüzde 4,4 arttı.
ANKARA (İGFA) - Sanayi üretim endeksi, Şubat ayında aylık bazda yüzde 4,4, yıllık bazda yüzde 13,3 artış gösterdi.
TÜİK verilerine göre, sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, Şubat'ta madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,1, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 14,4 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 4,9 arttı.
Madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3,0 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 5,1 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,1 arttı.
Sanayi üretim endeksi değişim oranları (%), Şubat 2022

Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde