İzmir Narlıdere Travel Turkey'de yerini aldı
Kavcıoğlu: Enflasyonda önemli gerileme bekliyoruz
08.12.2022 - Perşembe 13:41
Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, enflasyonu yükselten tüm sebeplerin geride kaldığını öne sürerek, Aralık ve Ocak aylarında baz etkisiyle önemli bir gerileme beklediklerini ifade etti.
İSTANBUL (İGFA) - Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ekonomideki son gelişmeleri "Türkiye 2023 Zirvesi Para Sohbetleri"nde değerlendirdi.
Enflasyonu yükselten sebeplerin geride kaldığını ifade eden Başkan Kavcıoğlu, Aralık ve Ocak aylarında baz etkisiyle önemli bir gerileme beklediklerini söyledi.
Sürdürülebilir bir büyüme ve kalkınmayla beraber fiyat istikrarı sağlanacağını ifade eden Kavcıoğlu, "Asgari ücrete gelen zam enflasyon üzerinde fiyatlar üzerinde çok etkisi olacağını düşünmüyoruz. Asgari ücretin çok olmasına rağmen, enflasyonun düşük olduğu zamanlarda var" dedi.
Kavcıoğlu, Merkez Bankası'nın temel politikasının liralaşma olduğunu vurguladı.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde