İş Dünyasında Bir Girişimcilik Hikayesi

06.06.2017 - Salı 14:35

Büyük bir girişimcilik hikâyesi ile iş hayatına adım atan ve attığı bu adımları noktasından virgülüne kadar anlatım yapılan bu iş tecrübesi efsanesine bayılacaksınız. Sizde farklı Sektöre atılmak istiyorsunuz fakat hangi sektörle başlayacağınızı bilmiyor musunuz Bu yazı Tam size göre yorumlanmış. İş dünyasının çıkıntı kısmını anlatılan bu yazıda Geleceğinizi göreceksiniz. Fazla Uzatmayalım Murat Ülkerli Haberi Keyifle okuyacaksınız.

PLADIS’İN İLK 6 AYI 
“Aslında bu işin başlangıcını şöyle görmek lazım. 1994 yılıydı. O zaman biz Sabri Bey ile birlikte Londra’ya gittik. Londra’da Nabisco satılıyordu. Dünyanın en büyüğüydü. Doğu kısmı satılıyordu, ona teklif verdik. Bizim yurt dışına açılma isteğimiz o yıllara dayanıyor. Ancak görüşmeler sonunda anladık ki bize satmaya niyetleri yok, aralarında pay etmişler. Kimin neyi alacağı belli... O nedenle de bize satmadılar. Bir süre sonra da Nabisco’yu, bizim Londra’da satın alma görüşmesi yaptığımız yönetici, ‘Management buyout’ yöntemiyle satın aldı. Şirketi global bir yapıya büründürme Sabri Bey’in o yıllarda başlayan düşüncesiydi ve pladis olarak bunu uygulamış olduk. Dışarıdan bir şirket alıp global olabilir miyiz diye bakardık. Sabri Bey, “Dışarıdan bir şirket gelip yatırım yapar ya da bizi almaya kalkabilir. Buna hazırlıklı olalım. Rekabetçi olalım, ona göre senaryolar hazırlayalım” derdi. Buna göre işini geliştirmek isterdi.

ODAKLANMA ÇOK ÖNEMLİ 
Yapabiliyorsanız, aynı malda ihtisas sahibi olup tüm dünyada aynı malı satmak çok daha doğru bir strateji. Aslında Londra merkezli olarak kurduğumuz yeni şirketimiz pladis de bunun sonucu olarak ortaya çıktı. Bizim global olarak üç markamız var. Godiva, McVitie’s ve Ülker. Bu üç markayı dünyada global olarak satmak istiyoruz. Her birinin minimum 1 milyar sterlinlik cirosu olan markalar olmasını istiyoruz ki kimileri buna ulaşmış durumda. Bizim amacımız, daha fazla marka değil. Elimizdeki markaların daha fazla değer kazanması için bir strateji izliyoruz. Daha fazla markaya sahip olmak odaklanmayı bozuyor. Bu nedenle de bazı markalarımızı elimizden çıkardık, bazı alımları gerçekleştirdik.

Yazının Devamı Okumak İçin Aşağıda yer alan linki tıklayarak yazının tüm ayrıntılarını bulacağınız haber sitesine yönleneceksiniz. Keyif  ve Bol girişimcilik dolu Okumalar.

Haberin Devamını http://www.capital.com.tr/is-dunyasi sitesini ziyaret ederek okuyabilirsiniz.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.