Veteriner Masaları

27.07.2019 - Cumartesi 11:03

Birkaç sene öncesine nazaran son zamanlarda hayvan bakımları ve sahiplenme durumları artış göstermektedir. Kaldı ki evcil ya da sokak hayvanlarına karşı duyarlı olmamız gerektiğinin gayet farkındayız. Bakım işin içine girdiğinde hassasiyet artmaktadır. Çünkü küçük arkadaşlarımızın bakıldığı ve tedavi edildiği yerlerin hijyenik ve kaliteli olması gerekmektedir. Veterinerlerdeki masaların dolayısıyla nasıl olduğu çok önemlidir.

Veteriner Masaları Nasıl Olmalıdır?

İnceleme masaları veterinerlerimizin yetişeceği büyüklükte ve her hayvan arkadaşlarımızın sığacağı genişlikte olmalıdır.

Ağırlığa göre tasarlanmalı, kilolu hayvan arkadaşlarımız düşünülerek hacimlendirilmelidir.

Tedavi ekipmanları ile birlikte veteriner masalarının da bakımları düzenli, olarak yapılmalıdır.

Bilgisi olan veteriner arkadaşlarımız için kalp ve ortopedi eşyaları da veteriner masasına sığacak büyüklükte olmalıdır.

Temizliğine çok dikkat edilmelidir. Düzenli olarak her hayvan bakımından sonra temizlenmelidir.

Temizlik yapılırken kullanılan malzemeler hayvan arkadaşlarımıza zarar vermemelidir. Bu durumlar için özel olarak kullanılan temizleme malzemeleri ve suları mevcuttur. Onlardan yararlanabilirsiniz.

Alınan veteriner masaları kolay paslanmamalıdır. Paslanmaya nazaran kullanılması gereken malzemeler de mevcuttur. Düzenli olarak temizliği ve bakımı yapıldığında zaten paslanma söz konusu olmayacaktır.

Ameliyat ve küçük cerrahi operasyonların yapılmasına müsait olmalıdır.

Serum askılarının mevcut olup olmamasına dikkat edilmelidir.

Pasa dayanıklı olmasına dikkat edilmelidir.

Yüzeyinin kauçuk olmasına dikkat edilmelidir.

Garanti süresinin en az 2 yıl olmasına satın alırken dikkat edilmelidir. İnternetten sipariş verilmesi yerine bizzat gidilip görülmesi gerekmektedir.

Sağlam olup esneme yapmamasına özen gösterilmelidir.

Tüm yüzeyinin eşit kaldırma potansiyeli olmalıdır. Bu hayvan arkadaşlarımızın rahatça sedye kısmının üzerinde durmasına yardımcı olmaktadır.

Veteriner Masalarının Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Temizlik yapılırken masanın renginin solmaması gerekmektedir. Kullanılacak olan malzemeler alınırken bunlara dikkat edilmelidir.

Vernik sürülürken kalıcı ve fazla koku yapmayanlarından seçim yapılmalıdır.

Ozon ya da tuz ruhu içeren deterjanlarla temizlik yapılmamalıdır. Bu hayvan arkadaşlarımıza zarar verebilir.  https://probed.com.tr/tr/veteriner-malzemeleri

Serumlar gün aşırı kontrol edilmeli ve takılırken sterilizasyonu doğru yapılmış malzemeler kullanılmalıdır. Serum takılan yer ile veteriner masasının temizlendiği yerler aynı malzemelerle ya da aynı bez ile yapılmamalıdır. Bu mikropların çapraz bulaşma ile yayılmasına sebep olabilir.

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.