Yunanistan'daki mevkidaşından Bakan Güler'e tebrik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ve Putin ile görüştü
07.06.2023 - Çarşamba 13:06
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü.
ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçeleştirdi.
Erdoğan, Ukrayna'da yıkılan barajla ilgili soruşturma çağrısı yaptı.
İletişim Başkanlığı'ndan aktarılan habere göre, Rusya-Ukrayna savaşındaki gelişmeler ele alındığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahovka Barajı'nda yaşanan patlamaya ilişkin detaylı araştırma için savaşan taraflardan uzmanların, Birleşmiş Milletler ve Türkiye dâhil uluslararası toplumun katılımıyla bir komisyon kurulabileceğini ifade etti.
Türkiye olarak bu minvalde ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridorunda olduğu gibi bir müzakere yönteminin izlenebileceğini de dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çatışmalar uzadıkça her gün yaşanan insani kayıpların önünü almanın da mümkün olmayacağını, bu nedenle müzakerelere dönüş fikrinin hâkim kılınması gerektiğini vurgulayarak adil barışın tesisine dair gayretlerini kararlılıkla sürdüreceklerini ifade etti.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde