7.HAFTA GEBELİK

05.01.2019 - Cumartesi 15:26

Anne adayları hamilelik süreçleri ile ilgili pek çok şeyi merak etmektedir. Bebeklerinin bulundukları hafta içerisinde ne kadar büyüklükte olduğu, hangi organlarının oluşmaya başladığı, cinsiyetinin belirli olup olmadığı, anne adayında meydana gelen değişiklikler nelerdir gibi sorular sıklıkla merak edilmektedir. Anne olacağını öğrenen bir kadın başta bu durumu sevinçle karşılasa da zaman geçtikçe bu duygu yerini kaygıya ve strese bırakabilir. Gebeliklerde annenin yaşadığı stres bebeğinin gelişimini doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle hamileliğiniz boyunca stresten uzak sağlıklı bir yaşam göstermeye özen göstermenizi tavsiye ederiz. Özellikle de hafta hafta gebelik oluşumlarında değişen hormonlarımızın kontrolünü sağlamalıyız.

7.hafta gebelik süresinde olan bir anne adayında gözlenen değişimler durağandır. Çoğu zaman dışarıdan bakıldığında kişinin hamile olduğu anlaşılmaz. Bu haftada anne adayında gözlenen değişimler hamileliğin ilk haftalarındaki değişimlerle benzerdir. 7.hafta gebelik sürecinde olan birine bu nedenle hala erken dönemdesin denir. Hala mide bulantısı ve kusmalarınız devam edebilir, bu normaldir.

7.Haftada Bebekte Gözlenen Değişimler

Anne karnında 7.hafta gebelik sürecinde olan bir bebekte şu gibi değişimler gözlenir:

  • Bu haftada bebeğin yüzü şekillenmeye başlar. Bebeğin ağzı ve dili bu süreçte şekillenir.
  • haftasında olan bir bebeğin başı ile kalçası arasındaki mesafe ölçülebilir. Böylece sağlık durumu hakkında bilgi edinilebilmektedir.
  • Bu süreçte bebeğin beyin ve sinir sistemi gelişmekte olduğu için kafasının boyutu vücuduna göre daha büyük olacaktır.
  • Anne ile bebek arasındaki bağı sağlayan plesenta da yine bu haftada oluşmaktadır.
YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.