'Aile Okulu' sıralarına bu kez muhtarlar oturdu
Hatay Zabıtası'ndan 'engelsiz' farkındalık
12.01.2023 - Perşembe 12:11
Hatay Büyükşehir Belediyesi, engelsiz bir yaşam için farkındalık oluşturan çalışmalarını sürdürüyor.
HATAY (İGFA) - Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığına bağlı ekipler, 7- 14 Ocak Görme Engelliler Haftası dolayısıyla hem farkındalık oluşturmak, hem de görme engellilerin günlük yaşamını zora sokan durumları ortadan kaldırmak için harekete geçti.
Ekipler, Hatay’ın birçok noktasında bulunan ve görme engellilerin yaşamını kolaylaştıran sarı yürüyüş bantları üzerine aracını park eden sürücüler hakkında tutanak tuttu ve bu araçların camlarına bilgilendirme ve uyarma amacıyla broşür bıraktı.

Zabıta ekipleri, motorlu taşıtların yanı sıra sarı şerit ihlâli yaparak ürünlerini bu alanın üzerine ya da yakınına koyan ve engelli vatandaşların yaşamını zorlaştıran kişi ve işletmeleri de uyardı.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde