Asfaltta Türkiye rekoru Erzurum'da
Almanya'da Türk işyerine silahlı saldırı
13.12.2022 - Salı 10:22
Almanyan'ın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ne bağlı Dinslaken şehrinde matbaa işiyle uğraşan Ufuk K'nin iş yerine baskın düzenledi. Çıkan silahlı çatışmada Polonya kökenli bir kişi (36) hayatını kaybetti.
YILMAZ ADIYAMAN
ALMANYA (İGFA) - Almanyan'ın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti'ne bağlı Dinslaken şehrinde çıkan silahlı çatışmada Polonya kökenli bir kişi (36) hayatını kaybetti. Saldırganlar Dinslaken'de matbaa işiyle uğraşan Ufuk K'nin iş yerine baskın düzenledi.
Olay yerinde çıkan çatışmada saldırganlardan biri ağır yaralanırken iki kişi olay yerinden kaçtı. Ağır yaralanan saldırgan kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Ufuk K.'nin (47) işyerine saat 14.30 sıralarında gelen saldırganlar yanlarında getirdiği biber gazını kullanarak, iş yeri sahibini etkisiz hale getirmeye çalıştılar. Yaşanan arbede sonrası Ufak K.nin ateş etmesi sonrası saldırganlardan birisi vuruldu. Diğerleri olay yerinden hızla uzaklaştılar.
Bild gazetesinin haberine göre eski Hells Angels motosiklet grubu üyesi olan Ufuk K.'nin Polis tarafından tutuklandığı ve ifadesi alınmak üzere Dinslaken Polis Karakoluna götürüldü bildirildi.
Olayla alakalı her hangi bir bilgiye ulaşılamadığını ifade eden Polis sözcüsü Teppe, bu saldırı ile daha önce Ocak ayındaki silahlı saldırı arasında bağlantı olabileceğini söyledi.
Bu yılın Ocak ayında Ufuk K. evinin kapısının önünde saldırıya uğramış ve yaralı olarak kurtulmuştu.
Savcılık saldırı ile alakalı soruşturma başlattı.

Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde