Muğla Büyükşehirden Öğrencilere Eğitim Desteği
738. Baykoca’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri Başlıyor
08.09.2022 - Perşembe 22:36
İnegöl Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği 738. Baykoca’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri Cumartesi günü Hamzabey Futbol Sahasında gerçekleştirilecek. Sabah başlayacak güreşler gün boyu devam edecek.
Osmanlı Hanedanının ilk şehidi olarak kabul edilen Osmangazi’nin yeğeni, Savcı Beyin oğlu Baykoca, Hamzabey Mahallesinde metfun bulunuyor. Genç yaşında şehir düşen Baykoca’nın vefatının 738. Yılında, İnegöl Belediyesi bu yıl ilk kez özel bir program düzenliyor. İnegöl Belediyesi 738. Baykoca’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri adı altında yapılacak etkinlikte, 300 pehlivan İnegöl’de güreşecek.
10 Eylül Cumartesi günü sabah 09.00’da başlayıp akşama kadar devam edecek olan İnegöl Belediyesi 738. Baykoca’yı Anma Yağlı Pehlivan Güreşleri Hamzabey Mahallesi Futbol Sahasında yapılacak. Türkiye genelinden 22 başpehlivan ile 300 dolayında pehlivanın katılacağı yağlı güreşler, 13 kategoride yapılacak güreşlerle gerçekleştirilecek. İnegöl’de unutulmaz bir gün yaşatacak olan organizasyon kapsamında; 09.00-11.00 arası kayıtlar gerçekleştirilecek. 11.00-14.00 arası küçük boylar yağlı güreş müsabakalarının yapılacağı etkinlikler kapsamında 14.00’da Tarihi İnegöl Mehteri gösterisi ve 14.20’de Baş Pehlivan kura çekimi ile Bayrak Geçişi yapılacak. Yine gün boyu güreler devam ederken, 18.00’da Baş Pehlivan Final Güreşleri ve 18.30’da ödül töreni gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Alper Taban, tüm ilçe halkını bu yıl ilki yapılan etkinliklere davet etti.
Kaynak: (BYZHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde