Ralli Bodrum start verdi
CHP'li Gaytancıoğlu: "Suçlu iktidar ceza kesilen CHP'li belediye"
16.04.2022 - Cumartesi 06:36
Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu TBMM’de yaptığı açıklamada Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli İl Müdürlüğü Uzunköprü Belediyesine kestiği 460 bin liralık cezanın haksız olduğu belirterek iptalini istedi.
Erdoğan DEMİR / Keşan Postası/ EDİRNE İGFA- Ergene’deki kirliliğin asıl sebebinin sanayi tesisleri olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, CHP’li Belediyelerin arıtma tesislerini sürekli çalıştırdıklarını vurguladı.
Sanayi tesislerine dokunmayan iktidarın hedef saptırmak için Belediyelere ceza kesmesinin kabul edilemez olduğunu dile getiren CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu şu şekilde konuştu: “ Edirne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli İl Müdürlüğü Uzunköprü Belediyesine Ergene Nehri'ne kanalizasyon sularını akıttığı gerekçesiyle 460 bin lira ceza kesmiştir.
Yıllardır söylüyoruz, Ergene'yi kirleten evsel atıklar değildir sanayinin atıklarıdır. Ergene kaynağında tertemiz ama döküldüğü yerde ölüm saçıyor çünkü sanayi attıklarını Ergene'ye arıtmadan bırakan sanayi kuruluşları Ergene'yi kirletiyor. Kaldı ki Uzunköprü Belediyesinin sürekli çalıştırdığı bir arıtma tesisi var. Bu nedenle söz konusu cezanın iptal edilmesi gerekir.
Acaba Çevre Bakanlığı, Uzunköprü Belediyesine kestiği cezayı sanayi kuruluşlarına kesebiliyor mu? Ayrıca önce 2012, sonra 2014 ve en son 2017'de Ergene Nehri'nde yüzecektik. Herkesin merak ettiği soruyu tekrar soruyorum. Üzerinde sinek bile uçmayan Ergene Nehri ne zaman temiz akacak?”
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde