İzmir Karabağlar ’da engeller tasarımla aşıldı
Bursa Gemlik Belediyesi’nden üreticiye destek
04.12.2025 - Perşembe 08:45
Bursa Gemlik Belediyesi, ilçenin en değerli markası olan Gemlik zeytinine hak ettiği değeri vermek amacıyla bu yıl da zeytin alımlarına başladı.
BURSA (İGFA) - Hasat döneminde üreticiyi desteklemeyi hedefleyen belediye, Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticilerden yağlık zeytini piyasa fiyatının üzerinde, kilogramı 60 TL’den satın alıyor. Uygulama kapsamında 500 kilogram zeytin alınacak.
İlk alımlarını Küçükkumla’da gerçekleştiren belediye ekipleri, önümüzdeki günlerde Umurbey, Kurşunlu, Engürücük ve Şahinyurdu bölgelerinde alımlara devam edecek.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Gemlik zeytininin dünya çapında bilinen bir marka olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Gemlik zeytini sadece bizim değil, tüm dünyanın sofralarında kendine yer bulan bir değer. Biz de bu değerin arkasında duran, onu üreten çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Çiftçilerimizin alın teriyle yetiştirdiği ürünlerin karşılığını bulması bizim için önemli. Bu nedenle ÇKS’ye kayıtlı üreticilerimizin yağlık zeytinini 60 TL’den, 500 kilograma kadar alarak onlara doğrudan destek sağlıyoruz. Bugün Küçükkumla’da başladık. Önümüzdeki günlerde Umurbey, Kurşunlu, Engürücük ve Şahinyurdu’nda da alım noktalarımızı açacağız. Tüm üreticilerimize bereketli, bol kazançlı bir sezon diliyorum.”
Enez'de yarışmanın birincisi oldu... İlk kez yaptığı çorba birincilik kazandırdı
"Gonca'nın Efeleri"ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tebrik
Bursa'daki konserde Belediye Başkanı parmak ısırttı
Bursa Gemlik’te atıl alanlar sanatla güzelleşiyor
Bursa'da engel tanımayan bilim yolculuğu
Aralık ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor
Türkiye İttifakı Bursa: Hiçbir üyemizi yalnız bırakmayacağız
Efes Selçuk’ta kadına yönelik şiddetle mücadelede iş birliği toplantısı
Bahri Dinar'ın tava ciğer ikramı geleneği sürüyor
Mersin’de kent kimliğini güçlendiren söyleşi