Edirne Valisi Yunus Sezer açıkladı... Tunca Nehri için büyük dönüşüm başlıyor
CNR Mersin Kitap Fuarı ‘Oku’ mottosuyla kitapseverleri buluşturdu
01.12.2025 - Pazartesi 14:55
22-30 Kasım tarihleri arasında Mersinli kitapseverlerle 10. kez buluşan ‘CNR Mersin Kitap Fuarı’, bu yıl ‘Oku’ mottosuyla onlarca yayınevini, yazarı ve binlerce yurttaşı ağırladı.
MERSİN (İGFA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı da açtığı stant ile birbirinden değerli yazarları kitapseverlerle buluşturup, imza günleri düzenledi.
Yenişehir Fuar Merkezi’nde Mersinlilerden yoğun ilgi gören 10. CNR Mersin Kitap Fuarı; Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenişehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) iş birliği ve KOSGEB desteği ile düzenleniyor.
KIYMETLİ YAZARLAR, MERSİN KİTAP FUARI’NDA OKURLARIYLA BULUŞTU
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin yoğun ilgi gören standında, Mersin Kent Kitaplığı tarafından basımı yapılan onlarca kitap da Mersinlilerin beğenisine sunuldu.
Büyükşehir standında çocuk kitaplarından yetişkin kitaplarına, Mersin tarihinden arkeolojisine kadar birçok alanda eseri inceleme fırsatı bulan kitapseverler, standa dair memnuniyetlerini dile getirdi.

Stantta gerçekleştirilen imza günlerinde okurlarıyla buluşan Prof. Dr. Nurdan İnan, Erkan Özaydın, Uğur Pişmanlık ve Turan Ali Çağlar, onlarca eserini imzalayarak kitapseverlere hediye etti. Kitapların zengin dünyasını Mersinlilere yansıtmayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, yurttaşları aynı zamanda okuma salonlarına ve kütüphanelere de davet etti.
BAYTEK: “STANDIMIZDA MERSİN'İ TANITAN ÇOK GÜZEL KİTAPLARIMIZ VARDI”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Kültür Tesisleri ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Cansu Baytek, ‘10. CNR Mersin Kitap Fuarı’ hakkında bilgi verdi.

En çok dikkat çeken stantların başında Büyükşehir’in standı olduğunu belirten Baytek, keyifli ve bol ziyaretçili bir fuar geçirdiklerini söyledi. Büyükşehir standında, kente dair her yaştan insan için birçok seçeneğin bulunduğunu ifade eden Baytek, “Her sene olduğu gibi, standımızda Kent Kitaplığımıza ait kitaplar var. Ayrıca değerli yazarlarımızın imza günlerini de yaptık. Çocuklar için Nasrettin Hoca kitaplarımız ve yine çocuklara yönelik yoga kitaplarımız vardı. Çocuklarımızın severek okuyabileceği, Mersin'i tanıtan çok güzel kitaplarımız mevcuttu” dedi.

Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde