Başkan Altay Dünya Bisiklet Günü’nde bisikletseverlerle pedal çevirdi
Umuttepe’de cami ve otopark projesi hızla ilerliyor
04.06.2025 - Çarşamba 07:34
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Tahir Büyükakın, Umuttepe Kampüsü’nde devam eden cami ve otopark projesini yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında ekiplerden bilgi aldı.
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 20 bin m2’lik alan üzerinde planlanan Umuttepe Camii ve Otopark Projesi’nde çalışmalar devam ediyor. Bir süre önce yeniden ihale edilen ve hizmete girdiğinde aynı anda 5 bin kişinin ibadet edeceği cami projesini yerinde inceleyen Başkan Büyükakın’a AK Parti Kocaeli Milletvekili Prof.Dr.Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nuh Zafer Cantürk ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr.Hayri Baraçlı da eşlik etti.
“BÜYÜK BİR İHTİYAÇ KARŞILANACAK”
Ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Büyükakın, “Burası ihale edilmiş ve başlamış bir projeydi. Ancak işi alan müteahhit işi sağlıklı devam ettirmediği için tasfiye süreçleri ve cezai yaptırımlar uygulandı. Sonrasında ikmal ihalesi yapıldı ve şu anda inşaat devam ediyor” dedi.
SOSYAL ALANLARA DİKKAT ÇEKTİ
Projede 374’ü kapalı, 102’si açık olmak üzere toplam 476 araçlık otopark alanı bulunacak. Büyükakın, “Üst katlarda ibadethane, kitap kafe gibi sosyal alanlar yer alacak. Buradaki öğrencilerimiz için önemli bir ihtiyaç yerine getirilecek” dedi.
BÖLGE İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Umuttepe Camii, 6 kattan oluşan betonarme bir yapı olarak planlandı. Toplam 20 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirilecek camide aynı anda 5 bin kişi ibadet yapabilecek. 3 bin kişilik kapalı, 2 bin kişilik açık alan kapasitesine sahip caminin altında ise vatandaşların faydalanabileceği sosyal alanlar, yemekhane ve kitap kafe gibi mekânlar yer alacak.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde