İstanbul Beylikdüzü baharı Hıdırellez ile karşıladı
TSE’den Kocaeli mezbahasına tam not
06.05.2025 - Salı 09:15
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmit mezbahası, 6 ayda bir yapılan TSE denetlemesinden geçerek güvenilirliğini bir kez daha kanıtladı
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Mezbahası, modern ve hijyenik koşullarda yaptığı kesimlerle vatandaşın takdirini topluyor. Kesim standartlarını bir üst seviyeye çıkartan ve 2021 yılında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından “Kesim Kalitesi Standardı” ile tescillenen mezbaha, geçtiğimiz günlerde TSE denetlemesinden geçerek güvenilirliğini bir kez daha kanıtladı.
6 AYDA BİR DENETLEME YAPILIYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan İzmit mezbahası, vatandaşların sağlıklı bir ortamda et ve et ürünlerini tüketilebilmesi adına hizmet vermeye devam ediyor. Kocaelililere hijyenik ve helal kesim eti ulaştıran Büyükşehir’in mezbahası, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) denetlemesinden de başarıyla geçerek güvenirliğini kanıtlıyor. Kentin gıda güvenliğini “gıda işletmecisi” olarak standart kazandırmak, gıda güvenliğinde aranan ihtiyaçlara cevap vermek gibi çeşitli amaçlarla alınan belge, tesisin hijyenik bir ortamda israfa mahal vermeden helal kesim yapıldığını göstermiş oluyor. Uzman denetmenler tarafından incelendikten sonra verilen TSE sertifikası, tesisin 6 ayda bir iyileştirme ve geliştirme amacıyla denetlenmesine olanak tanıyor.

BİRÇOK FARKLI ALANDA DENETLEME
Büyükşehir mezbahası, TSE görevlileri tarafından mezbahada çalışan personelin saç-sakalından kişisel hijyenine varıncaya kadar teftiş ediliyor. Ayrıca tesisin arıtma sistemi, ortam koşulları, buzhane, temizlik için kullanılan kimyasallar da araştırılıyor. Ayrıca personel eğitimlerinin devamlılığı ve helal kesim için uyulması gereken kurallarda denetlemenin bir başka ayağını oluşturuyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ruhsatlanmış son teknolojik teçhizatlarla kesim yapabilen İzmit Mezbahası, 4.300 metrekare kapalı alanıyla kasaplara da hizmet veriyor. Tesiste 900 metrekare soğuk hava depoları ve sakatat soğuk hava depoları ile etler uygun koşullarda saklanabiliyor. Ayrıca aynı anda 200 adet büyükbaş ve küçükbaş et kesimi yapabilen kesimhane, sıfır atıkla da örnek oluyor. Mezbaha biyolojik atıkları ziyan etmeden belli bir işlemden geçirerek geri dönüşümü sağlıyor.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde