Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alacak... İşte o alımlarla ilgili merak edilenler
5 ilde bölgesel deprem tatbikatı yapıldı
20.12.2024 - Cuma 15:46
Sivas, Tokat, Amasya, Samsun ve Ordu illerinde Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, AFAD tarafından senaryoya dayalı olarak deprem tatbikatı yaptı. Bölgesel tatbikatta, senaryo gereği Tokat merkezli meydana gelen 7,0 büyüklüğünde deprem ardından koordinasyon kabiliyeti güçlendirildi.
SİVAS (İGFA) - Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, bölgesel tatbikat yapıldı. Bölgesel tatbikat, Sivas, Tokat, Amasya, Samsun ve Ordu illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.
Buna göre AFAD tarafından hazırlanan senaryo kapsamında, Tokat merkezli 7.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında yapılan Sivas'taki tatbikatta; 23 çalışma grubu, 16 ilçe kaymakamlığı, STK temsilcileri, Destek AFAD gönüllüleri ile toplamda 356 araç ve 1.212 personel görev aldı. Tatbikat ile olası depreme karşı hazırlık seviyesinin yükseltilmesinin yanı sıra afet anında hızlı ve etkili müdahaleyi sağlamak, ilgili kurumlar arasındaki koordinasyon kabiliyetini güçlendirmek ve toplumsal farkındalığı artırılması amaçlandı.
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Kocaeli'de yılın üçüncü dönem deniz çöpü izleme faaliyeti
Bakan Memişoğlu: Yıl sonuna kadar 856 yeni ambulans daha hizmete girecek
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
CHP'den asgari ücrette 'adil teşvik' için kanun teklifi
İstanbul Maltepe’de kadın hakları konuşuldu
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde