Kocaeli İzmit'te bir ayda 400 adet geri dönüşüm desteği
Türkiye'ye grekoromen kadınlarda ilk altın madalyayı getirdi
13.03.2022 - Pazar 10:24
U23 Kadınlar ve Erkekler Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya mücadelesi veren Ahıska Türk’ü sporcu Elvira Kamaloğlu’nun final maçında Macar rakibini yenerek Avrupa şampiyonu oldu.
ANKARA (İGFA) - Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, U23 Kadınlar ve Erkekler Avrupa Güreş Şampiyonası, 07-13 Mart 2022 tarihleri arasında Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde yapıldı.
30 sıklette madalya mücadelesi verecek Milli Sporcularımız arasında daha önce birçok şampiyonluk elde etmiş olan Ahıska Türkü Milli Sporcumuz Elvira Kamaloğlu da kafilede yer aldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatları ile Ukrayna'dan Erzincan- Üzümlü ilçesine iskan edilen Ahıska Türklerinden olan ve 2017 yılında Türk vatandaşlığını kazanan sporcu, Güreş şampiyonasının yapılan eleme maçlarında İspanyol, Bulgar ve Polonyalı rakiplerini geçerek finale kalırken, Macar rakibini yenerek Avrupa şampiyonu oldu.
15 yaşında Türkiye'ye gelen Elvira Kamaloğlu grekoromen kadınlarda ülkemize ilk altın madalyayı getiren isim oldu. Elvira kazandığı bu başarı sonucunda hem kendisini hem de Türkiye'yi kadınlarda ilk kez takım halinde şampiyonluğa ulaştırdı.
Öte yandan 23 ülkenin katıldığı turnuvayı 1 altın, 1 gümüş ve 4 bronz madalya ile tamamlayan Milli Sporcularımız, Cumhuriyet tarihinde kadınlarda ilk kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
Trabzon Araklı’ya modern adalet binası törenle açıldı
Kütahya Civli Mahallesi’ne yeni mahalle fırını
Dünyada bir ilk: 70 cilt Mesnevî 'Mana ve Nakış' sergisinde
Manisa'da veri temelli çevre yönetiminde yeni dönem
Vakıflar Kanunu'nda kapsamlı değişiklik!
Kocaeli ray filosunu 28'e yükseltti
Ankara UNESCO öğrenen şehirler listesinde
Başkan Büyükakın: Vatman olmak isteyen kadınlara kapımız açık
İzmir Öğretmen Akademileri’nden kültür dolu etkinlik